onsdag 21 april 2010

glad igen

"Vilka medmänniskor?! Hanne Kjöller, hur är det möjligt att en ledarskribent med din kaliber väljer att skriva ner en ung konststuderande som Anna Odell på det trångsynta sättet. Ditt sätt att resonera påminner mer om en våldtäktsrättegång än något annat, där citat som (se nedan) mycket väl hade passat in.
"övervåld, menar Anna Odell, jag är inte lika säker"
"även om ord står mot ord i många av de fall som Anna Odell lyfter fram, vilket gör det omöjligt för oss som inte var på plats att bedöma"

Någon smart kvinnas kommentar till Hanne Kjöllers artikel eller konstrecension, jag vet inte vad hennes yrke går ut på. Världsbra. Sparar!

Så gillar jag Orfevs:
"Har månne Hanne Kjöller fastnat i den småborgerliga fåra som anser att kosnt är någonting man köper för att matcha tapeterna i vardagsrummet? Känner hon sig hotad? Det är ju det all kultur går ut på. Hade hon, som Jakob W gör, jämfört Anna Odell med egenkära nollor som Pål Hollender och, må jag tillägga, Lars Wilks; hade jag möjligen kunnat förstå hennes invändningar. Dock, att göra detta utfall på ledarplats tyder på trångsynt och närmast inbilsk antihumanism. DN i marschtakt, eins zwei..."

Och Gepetto lite:
"Att ett barn får vänta någon timma extra på dagis med en frisk dagisfröken för att någon och den enda hittills ska lyckas ifrågasätta ett system, som rör de människor som behöver mest stöd genom att synliggöra ett problem kan omöjligt ha något diskussionsvärde. Om barnet verkligen tar åt sig av att få vänta en stund så att det är ohelbart, ska föräldern vara glad att någon ifrågasätter psykvården."

Länk till artikeln igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar